Audio stops randomly (Win 10/ CMD Studio 2a)

Hello, new guy here.

I’ve been working hard following and using all the info I’ve read in this great forum untill my Behringer Studio CMD2a controller works just fine with Mixxx, but one little thing is driving me crazy: audio stops randomly, sometimes it happen after 30 seconds, sometimes after 10 minutes. It doesn’t happen after a specific action, it just happens.

I’m running Mixxx 2.2.4 on a:
HP Pavilion with Windows 10
12Gb of RAM
AMD Radeon graphics.

I’ve tried everything: rising/lowering latency, connecting the controller to every USB port available, using audio files from external hard disk drive to laptop’s internal HDD.

The controller seems to work great and every button flashes and lights as expected, but audio keeps stopping.
When that happens, Mixxx seems to be working but no sound comes out of it. I’ve found that opening Preferences and changing Audio Buffer’s value, or clicking on Restore Defaults and then Apply, audio starts again where it stopped, like if nothing happened.

I’ve tried the controller with the free version of Virtual DJ and it works great, it haven’t crashed or randomly stop, so that’s why I think it has to be something with Mixxx.

Few minutes ago I just read in the troubleshoting pages about this issue could be due to a bad quallity USB cable. To be honest changing the cable is the only thing I haven’t tried yet.

What do you think?
Hope you could help me with this.

Cheers from Madrid.

What sound API do you have configured in the preferences? Some Windows users have reported issues with WDM-KS after recent Windows updates.

1 Like

It’s ASIO. Because the other APIs don’t allow me to use the headphones jack (channels 3-4).

If everything is right, you should be able to have latencies in the order of 5 to 10ms with the ASIO API.

Right now I have no clue what could be happening.
The only thing that we can suggest is that the next time that this happens, close Mixxx, locate the log file and attach it to the boards (It’s the 7th button on the post toolbar)

The log file can be located by typing %LOCALAPPDATA%\Mixxx on the file explorer. It is named mixxxx.log ( there will be other mixxx.log.1, .2, .3… Those are the older logs)

1 Like

Thanks, I’ll do that.

The forum doesn’t allow uploading .log or .TXT files. It’s a very long file, I’ll paste it here:

Info [Main]: SoundSourceProxy - Loading SoundSource plugins "C:/Program Files/Mixxx/plugins/soundsource"
Info [Main]: SoundSourcePluginLibrary - Dynamically loaded plugin library "C:/Program Files/Mixxx/plugins/soundsource/soundsourcemediafoundation.dll"
Warning [Main]: SoundSourcePluginLibrary - Failed to dynamically load plugin library "C:/Program Files/Mixxx/plugins/soundsource/soundsourcemediafoundation.exp" : "Cannot load library C:\\Program Files\\Mixxx\\plugins\\soundsource\\soundsourcemediafoundation.exp: Unknown error 0x000000c1."
Warning [Main]: SoundSourceProxy - Failed to load SoundSource plugin "C:/Program Files/Mixxx/plugins/soundsource/soundsourcemediafoundation.exp"
Warning [Main]: SoundSourcePluginLibrary - Failed to dynamically load plugin library "C:/Program Files/Mixxx/plugins/soundsource/soundsourcemediafoundation.lib" : "Cannot load library C:\\Program Files\\Mixxx\\plugins\\soundsource\\soundsourcemediafoundation.lib: Unknown error 0x000000c1."
Warning [Main]: SoundSourceProxy - Failed to load SoundSource plugin "C:/Program Files/Mixxx/plugins/soundsource/soundsourcemediafoundation.lib"
Warning [Main]: SoundSourcePluginLibrary - Failed to dynamically load plugin library "C:/Program Files/Mixxx/plugins/soundsource/soundsourcemediafoundation.pdb" : "Cannot load library C:\\Program Files\\Mixxx\\plugins\\soundsource\\soundsourcemediafoundation.pdb: Unknown error 0x000000c1."
Warning [Main]: SoundSourceProxy - Failed to load SoundSource plugin "C:/Program Files/Mixxx/plugins/soundsource/soundsourcemediafoundation.pdb"
Debug [Main]: "Mixxx" "2.2.4" "(git 2.2 r6798; built on: Jun 25 2020 @ 17:03:13; flags: asan=0 asmlib=0 battery=1 buildtime=1 bulk=0 color=0 coreaudio=0 faad=0 ffmpeg=0 hid=1 hss1394=1 ipod=0 lilv=0 localecompare=1 macappstore=0 mad=1 mediafoundation=1 modplug=0 opengles=0 optimize=portable opus=1 perftools=0 perftools_profiler=0 profiling=0 qt_sqlite_plugin=0 qtkeychain=0 shoutcast=1 test=1 tsan=0 ubsan=0 vamp=1 verbose=0 vinylcontrol=1 wv=0)" is starting...
Debug [Main]: Compile time library versions:
Debug [Main]: Qt: 5.11.1
Debug [Main]: libshout: 2.4.1
Debug [Main]: PortAudio: 1246720 PortAudio V19.6.0-devel, revision 396fe4b6699ae929d3a685b3ef8a7e97396139a4
Debug [Main]: RubberBand: 1.8.1
Debug [Main]: SoundTouch: 2.0.0
Debug [Main]: TagLib: 1.11.1
Debug [Main]: ChromaPrint: 1.3.1
Debug [Main]: Vorbis: Xiph.Org libVorbis 1.3.5
Debug [Main]: libsndfile: libsndfile-1.0.26
Debug [Main]: FLAC: 1.3.1
Debug [Main]: QDesktopServices::storageLocation(HomeLocation): "C:/Users/Oripotosoft"
Debug [Main]: QDesktopServices::storageLocation(DataLocation): "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx"
Debug [Main]: QCoreApplication::applicationDirPath() "C:/Program Files/Mixxx"
Debug [Main]: Loading resources from  "C:/Program Files/Mixxx/"
Warning [Main]: Configuration file is at version "2.2.3" instead of the current 2.2.4
Info [Main]: BroadcastSettings - Found 1 profile(s)
Debug [Main]: Loading resources from  "C:/Program Files/Mixxx/"
Debug [Main]: Loading resources from  "C:/Program Files/Mixxx/"
Debug [Main]: Loading translations for locale "es_ES" from translations folder "C:/Program Files/Mixxx/translations/" : success
Debug [Main]: "Error: Unable to import console: no such extension"
Debug [Main]: "Error: Unable to import svg: no such extension"
Debug [Main]: Loading resources from  "C:/Program Files/Mixxx/"
Debug [Main]: Compressor attack per frame:  0.000408163 decay per frame:  4.08163e-05
Debug [Main]: EngineNetworkStream - addWorker: worker added
Debug [Main]: EngineNetworkStream - worker slots used: "1 out of 16"
Debug [Main]: BroadcastManager - addConnection: created connection for profile "Connection 1"
Debug [Main]: WARNING: AudioInput already registered!
Debug [Main]: WARNING: AudioInput already registered!
Info [Main]: DbConnection - Available drivers for database connections: ("QSQLITE")
Info [Main]: DbConnectionPool - Cloned thread-local database connection "MIXXX-1" QSqlDatabase(driver="QSQLITE", database="C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/mixxxdb.sqlite", host="localhost", port=-1, user="mixxx", open=true)
Info [Main]: MixxxMainWindow - Connecting to database
Info [Main]: MixxxMainWindow - Initializing or upgrading database schema
Info [Main]: SchemaManager - Database schema is up-to-date at version 28
Debug [Main]: LibraryScanner - Starting thread
Info [Main]: Library - Connecting database
Debug [LibraryScanner 1]: LibraryScanner - Entering thread
Info [LibraryScanner 1]: DbConnectionPool - Cloned thread-local database connection "MIXXX-2" QSqlDatabase(driver="QSQLITE", database="C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/mixxxdb.sqlite", host="localhost", port=-1, user="mixxx", open=true)
Info [LibraryScanner 1]: LibraryScanner - Cleaning up database...
Debug [Main]: Committing transaction on "MIXXX-1" result: true
Info [LibraryScanner 1]: LibraryScanner - Finished database cleanup: 16 ms
Debug [LibraryScanner 1]: LibraryScanner - Event loop starting
Debug [Main]: CrateFeature::rebuildChildModel() -1
Debug [Main]: Default quick links: ("C:/Users/Oripotosoft/Music/", "C:/Users/Oripotosoft/Downloads/", "C:/Users/Oripotosoft/Desktop/", "C:/Users/Oripotosoft/Documents/")
Debug [Main]: Appending Quick Link:  "Music" --- "C:/Users/Oripotosoft/Music/"
Debug [Main]: Appending Quick Link:  "Downloads" --- "C:/Users/Oripotosoft/Downloads/"
Debug [Main]: Appending Quick Link:  "Desktop" --- "C:/Users/Oripotosoft/Desktop/"
Debug [Main]: Appending Quick Link:  "Documents" --- "C:/Users/Oripotosoft/Documents/"
Debug [Main]: Committing transaction on "MIXXX-1" result: true
Debug [Main]: Traktor Library Location=[ "C:/Users/Oripotosoft/collection.nml" ]
Debug [Main]: Checking for access to user's library directories:
Debug [Main]: Checking for access to "C:/Users/Oripotosoft/Music" : true
Debug [AnalyzerQueue 1]: AnalyzerQueue - Entering thread
Info [AnalyzerQueue 1]: DbConnectionPool - Cloned thread-local database connection "MIXXX-3" QSqlDatabase(driver="QSQLITE", database="C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/mixxxdb.sqlite", host="localhost", port=-1, user="mixxx", open=true)
Debug [Main]: Creating ControllerManager
Debug [Controller]: ControllerManager:slotInitialize
Debug [Controller]: Extension .midi.xml total 120 presets
Debug [Controller]: Extension .hid.xml total 15 presets
Debug [Controller]: Extension .bulk.xml total 1 presets
Debug [Main]: Set root GL Context widget valid: QGLWidget(0x1d7ef999f60) true
Debug [Main]: Created root GL Context valid: 0x1d7ef69cfd0 true
Debug [Main]: Root GL Context format:
Debug [Main]: Double Buffering: true
Debug [Main]: Swap interval: 1
Debug [Main]: Depth buffer: false
Debug [Main]: Direct rendering: true
Debug [Main]: Has overlay: false
Debug [Main]: RGBA: true
Debug [Main]: Sample buffers: false
Debug [Main]: Samples: -1
Debug [Main]: Stencil buffers: true
Debug [Main]: Stereo: false
Debug [Main]: "openGLVersionFlags 0xff07f" "4.5.13399 Compatibility Profile Context 15.201.1101.0" "ATI Technologies Inc." "AMD Radeon (TM) R7 M260"
Debug [Main]: screensaver inhibited
Debug [Main]: ControllerManager::getControllerList
Info [Main]: VampPluginAdapter - Current VAMP_PATH is: ""
Info [Main]: VampPluginAdapter - Setting VAMP_PATH to: "C:\\Program Files\\Mixxx\\plugins\\vamp"
Debug [Main]: VampPluginLoader::listPlugins() returned 4 plugins
Debug [Main]: Plugin output displayname: "mixxxbpmdetection:0" "SoundTouch BPM Detector (Legacy)"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-barbeattracker:0" "Bar and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-barbeattracker:1" "Bar and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-barbeattracker:2" "Bar and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-barbeattracker:3" "Bar and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-keydetector:0" "Key Detector"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-keydetector:1" "Key Detector"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-keydetector:2" "Key Detector"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-keydetector:3" "Key Detector"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-tempotracker:0" "Tempo and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-tempotracker:1" "Tempo and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-tempotracker:2" "Tempo and Beat Tracker"
Debug [Main]: VampPluginLoader::listPlugins() returned 4 plugins
Debug [Main]: Plugin output displayname: "mixxxbpmdetection:0" "SoundTouch BPM Detector (Legacy)"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-barbeattracker:0" "Bar and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-barbeattracker:1" "Bar and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-barbeattracker:2" "Bar and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-barbeattracker:3" "Bar and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-keydetector:0" "Key Detector"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-keydetector:1" "Key Detector"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-keydetector:2" "Key Detector"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-keydetector:3" "Key Detector"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-tempotracker:0" "Tempo and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-tempotracker:1" "Tempo and Beat Tracker"
Debug [Main]: Plugin output displayname: "qm-tempotracker:2" "Tempo and Beat Tracker"
Debug [Main]: DlgPrefKey::loadSettings
Debug [Main]: Key plugin ID: "qm-keydetector:2"
Debug [Main]: LegacySkinParser loading skin: "C:/Program Files/Mixxx/skins/Deere"
Debug [Main]: "Error: Unable to import console: no such extension"
Debug [Main]: "Error: Unable to import svg: no such extension"
Debug [Main]: WARNING: AudioInput already registered!
Debug [Main]: WARNING: AudioInput already registered!
Debug [Main]: Skin is a >=1.12.0 style skin.
Debug [Main]: WSpinny(): Created QGLWidget, Context Valid: true Sharing: true
Debug [Main]: WSpinny(): Created QGLWidget, Context Valid: true Sharing: true
Debug [Main]: WaveformWidgetFactory::setWaveformWidget - waveform widget added in factory, index 0
Debug [Main]: WSpinny(): Created QGLWidget, Context Valid: true Sharing: true
Debug [Main]: WSpinny(): Created QGLWidget, Context Valid: true Sharing: true
Debug [Main]: WaveformWidgetFactory::setWaveformWidget - waveform widget added in factory, index 1
Debug [Main]: WSpinny(): Created QGLWidget, Context Valid: true Sharing: true
Debug [Main]: WSpinny(): Created QGLWidget, Context Valid: true Sharing: true
Debug [Main]: WaveformWidgetFactory::setWaveformWidget - waveform widget added in factory, index 2
Debug [Main]: WSpinny(): Created QGLWidget, Context Valid: true Sharing: true
Debug [Main]: WSpinny(): Created QGLWidget, Context Valid: true Sharing: true
Debug [Main]: WaveformWidgetFactory::setWaveformWidget - waveform widget added in factory, index 3
Debug [Main]: WSearchLineEdit - Background color: QColor(ARGB 1, 1, 1, 1)
Debug [Main]: WSearchLineEdit - Foreground color: QColor(ARGB 1, 0, 0, 0)
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() HiddenTableModel(0x1d7fc250920)
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() MissingTableModel(0x1d7fc250220)
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() PlaylistTableModel(0x1d7ef992de0)
Debug [Main]: Recordings folder set to "C:/Program Files/Mixxx"
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() QSortFilterProxyModel(0x1d7f0b87e68)
Debug [BrowseThread]: Append last  0
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() AnalysisLibraryTableModel(0x1d7fc24f7a0)
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 5 ms
Debug [Main]: AnalysisLibraryTableModel(0x1d7fc24f7a0) select() took 10 ms 90
Debug [Main]: AnalysisLibraryTableModel(0x1d7fc24f7a0) select() took 3 ms 90
Debug [Main]: DlgAnalysis(0x1d782f052c0, name="DlgAnalysis") analysisActive false
Warning [Main]: src\skin\legacyskinparser.cpp:2110 SKIN ERROR at skin:tool_bar.xml:344 <Connection>: LegacySkinParser::setupConnections(): EmitOnPressAndRelease must not set false
Warning [Main]: src\skin\legacyskinparser.cpp:2110 SKIN ERROR at skin:skin_settings.xml:40 <Connection>: LegacySkinParser::setupConnections(): EmitOnPressAndRelease must not set false
Debug [Main]: MixxxLibraryFeature::activate()
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() LibraryTableModel(0x1d7efa42600)
Debug [Main]: LibraryTableModel(0x1d7efa42600) select() took 6 ms 258
Debug [Main]: trying to restore position
Debug [Controller]: ControllerManager: Setting up devices
Debug [Controller]: Scanning PortMIDI devices:
Debug [Controller]:  Found output device # 0 Microsoft MIDI Mapper
Debug [Controller]:  Found output device # 2 Microsoft GS Wavetable Synth
Debug [Controller]:  Found output device # 3 4- CMD Studio 2a
Debug [Controller]:  Found input device # 1 4- CMD Studio 2a
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler1]"
Debug [Controller]:     Linking to output device # 3 "4- CMD Studio 2a"
Debug [Controller]: Scanning HSS1394 devices:
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler2]"
Debug [Controller]:    Nodes detected: 0
Debug [Controller]: Scanning HID devices:
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler3]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler4]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler5]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler6]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler7]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler8]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler9]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler10]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler11]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler12]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler13]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler14]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler15]"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Sampler16]"
Debug [Main]: SoundManager::setupDevices()
Debug [Main]: SoundDevicePortAudio::open() "SoundDeviceId(CMD Studio ASIO, \n)"
Debug [Main]: framesPerBuffer: 1024
Debug [Main]: Requested sample rate:  44100 Hz, latency: 23.22 ms
Debug [Main]: Output channels: 2 | Input channels: 0
Debug [Main]: Opening stream with id 10
Debug [Main]: Opened PortAudio stream successfully... starting
Debug [Controller]: Found "Logitech" "USB Receiver" "r1280" S/N "" "Interface 1"
Debug [Controller]: Found "" "" "r1" S/N "" "Usage Page 1 Usage 12"
Warning [Controller]: USB permissions problem (or device error.) Your account needs write access to USB HID controllers.
Debug [Controller]: Found "Logitech" "USB Receiver" "r1280" S/N "" "Interface 1"
Debug [Controller]: Found "Logitech" "USB Receiver" "r1280" S/N "" "Interface 1"
Debug [Controller]: Found "Logitech" "USB Receiver" "r1280" S/N "" "Interface 0"
Debug [Controller]: ControllerManager::getControllerList
Debug [Controller]: Searching for controller preset "4-_CMD_Studio_2a.midi.xml" in paths: "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/,C:/Program Files/Mixxx/controllers/"
Debug [Controller]: Loading controller preset from "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/4-_CMD_Studio_2a.midi.xml"
Debug [Main]: PortAudio: Started stream successfully
Debug [Main]:    Actual sample rate:  44100 Hz, latency: 33.1519 ms
Debug [Main]: SoundDeviceNetwork - open: "Network stream"
Debug [Main]: framesPerBuffer: 1024
Debug [Main]: Requested sample rate:  44100 Hz, latency: 23219954 ns
Debug [Main]: Using "CMD Studio ASIO" as output sound device clock reference
Debug [Main]: 2 output sound devices opened
Debug [Main]: 0 input sound devices opened
Debug [Main]: Displaying main window
Debug [Main]: Running Mixxx
Debug [Controller]: MidiControllerPresetFileHandler: Input mapping parsing complete.
Debug [Controller]: MidiPresetFileHandler: Output mapping parsing complete.
Debug []: SSE: Enabling denormals to zero mode
Debug []: SSE: Enabling flush to zero mode
Debug []: Denormals to zero mode is working
Debug [Controller]: Opening controller: "4- CMD Studio 2a"
Debug [Main]: ControllerManager::getControllerList
Debug [Main]: Setting input delegate for column 0 QStyledItemDelegate(0x1d7fbefc1d0)
Debug [Main]: Setting input delegate for column 1 QStyledItemDelegate(0x1d7fbefc130)
Debug [Main]: Setting input delegate for column 2 QStyledItemDelegate(0x1d7fbefbdf0)
Debug [Main]: Setting input delegate for column 3 MidiOptionsDelegate(0x1d7fbefbe10)
Debug [Controller]: Controller in script engine is: "4- CMD Studio 2a"
Debug [Controller]: Applying controller preset...
Debug [Controller]: ControllerEngine: Watching JS File: "C:/Program Files/Mixxx/controllers/common-controller-scripts.js"
Debug [Controller]: ControllerEngine: Loading "C:/Program Files/Mixxx/controllers/common-controller-scripts.js"
Debug [Controller]: ControllerEngine: Watching JS File: "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/Behringer-CMDStudio2a-scripts.1.js"
Debug [Controller]: ControllerEngine: Loading "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/Behringer-CMDStudio2a-scripts.1.js"
Debug [Controller]: Searching for controller preset "USB_Receiver__1.hid.xml" in paths: "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/,C:/Program Files/Mixxx/controllers/"
Debug [Controller]: Loading controller preset from "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/USB_Receiver__1.hid.xml"
Debug [Controller]: Searching for controller preset "USB_Receiver__1--2.hid.xml" in paths: "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/,C:/Program Files/Mixxx/controllers/"
Debug [Controller]: Loading controller preset from "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/USB_Receiver__1--2.hid.xml"
Debug [Controller]: Searching for controller preset "USB_Receiver__1--3.hid.xml" in paths: "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/,C:/Program Files/Mixxx/controllers/"
Debug [Controller]: Loading controller preset from "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/USB_Receiver__1--3.hid.xml"
Debug [Controller]: Searching for controller preset "USB_Receiver__0.hid.xml" in paths: "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/,C:/Program Files/Mixxx/controllers/"
Debug [Controller]: Loading controller preset from "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/USB_Receiver__0.hid.xml"
Debug [Controller]: Controller polling started.
Debug [Main]: Setting input delegate for column 4 ControlDelegate(0x1d7fb80ed90)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 0 QStyledItemDelegate(0x1d792312080)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 1 QStyledItemDelegate(0x1d792312100)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 2 QStyledItemDelegate(0x1d7923120a0)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 3 QStyledItemDelegate(0x1d792311f40)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 4 QStyledItemDelegate(0x1d7923120c0)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 5 ControlDelegate(0x1d79228be90)
Debug [BrowseThread]: Append last  0
Debug [Main]: Recordings folder set to "C:/Program Files/Mixxx"
Debug [BrowseThread]: Append last  0
Debug [Main]: BrowseFeature::activateChild  "Dispositivos"   QVariant(QString, "::mixxx_device_node::")
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() QSortFilterProxyModel(0x1d7eb69dd30)
Debug [BrowseThread]: Append last  0
Debug [Main]: trying to restore position
Debug [Main]: BrowseFeature::onLazyChildExpandation  "Dispositivos"   QVariant(QString, "::mixxx_device_node::")
Debug [Main]: PlaylistTableModel(0x1d7ef992de0) select() took 1 ms 2
Debug [Main]: Committing transaction on "MIXXX-1" result: true
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0)
Debug [Main]: PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0) select() took 1 ms 14
Debug [Main]: trying to restore position
Debug [Main]: Committing transaction on "MIXXX-1" result: true
Debug [Main]: PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0) select() took 0 ms 14
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0)
Debug [Main]: PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0) select() took 1 ms 16
Debug [Main]: trying to restore position
Debug [Main]: Successfully deserialized BeatGrid
Debug [Main]: Successfully deserialized KeyMap
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 0 ms
Debug [Main]: WCoverArt::slotCoverFound WCoverArt(0x1d7830201a0, name = "LibraryCoverArt")  "CoverInfoRelative(NONE,GUESSED,,0x0)" QSize(0, 0)
Debug [Main]: Successfully deserialized BeatGrid
Debug [Main]: Successfully deserialized KeyMap
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 0 ms
Debug [Main]: WCoverArt::slotCoverFound WCoverArt(0x1d7830201a0, name = "LibraryCoverArt")  "CoverInfoRelative(NONE,GUESSED,,0x0)" QSize(0, 0)
Debug [Main]: Successfully deserialized BeatGrid
Debug [Main]: Successfully deserialized KeyMap
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 0 ms
Debug [Main]: WCoverArt::slotCoverFound WCoverArt(0x1d7830201a0, name = "LibraryCoverArt")  "CoverInfoRelative(METADATA,GUESSED,,0xb9c0)" QSize(200, 175)
Debug [Main]: Successfully deserialized BeatGrid
Debug [Main]: Successfully deserialized KeyMap
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 0 ms
Debug [Main]: WCoverArt::slotCoverFound WCoverArt(0x1d7830201a0, name = "LibraryCoverArt")  "CoverInfoRelative(NONE,GUESSED,,0x0)" QSize(0, 0)
Debug [Main]: Successfully deserialized BeatGrid
Debug [Main]: Successfully deserialized KeyMap
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 0 ms
Debug [Main]: WCoverArt::slotCoverFound WCoverArt(0x1d7830201a0, name = "LibraryCoverArt")  "CoverInfoRelative(METADATA,GUESSED,,0x9da6)" QSize(200, 200)
Debug [Main]: Successfully deserialized BeatGrid
Debug [Main]: Successfully deserialized KeyMap
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 0 ms
Debug [Main]: WCoverArt::slotCoverFound WCoverArt(0x1d7830201a0, name = "LibraryCoverArt")  "CoverInfoRelative(NONE,GUESSED,,0x0)" QSize(0, 0)
Debug [Main]: Committing transaction on "MIXXX-1" result: true
Debug [Main]: PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0) select() took 1 ms 16
Debug [Main]: PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0) select() took 1 ms 16
Debug [Main]: WTrackTableView::loadTrackModel() PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0)
Debug [Main]: PlaylistTableModel(0x1d7efa2b8e0) select() took 1 ms 14
Debug [Main]: trying to restore position
Debug [Main]: Successfully deserialized BeatGrid
Debug [Main]: Successfully deserialized KeyMap
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 0 ms
Debug [Main]: WCoverArt::slotCoverFound WCoverArt(0x1d7830201a0, name = "LibraryCoverArt")  "CoverInfoRelative(NONE,GUESSED,,0x0)" QSize(0, 0)
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotLoadTrack "[Channel1]"
Debug [CachingReaderWorker 1]: SoundSourceProxy - Opening file "file:///G:/ignacio/musica/pulp fiction soundtrack/Soundtrack - Pumpkin And Honey Bunny - Dick Dale And His Del-Tones - Misirlou.mp3" with provider "MAD: MPEG Audio Decoder" using mode Strict
Debug [CachingReaderWorker 1]: SoundSourceMP3 - MP3 frame header | layer: 0 mode: 0 #channels: 1 #samples: 36 bitrate: 0 samplerate: 0 flags: "0x0000"
Debug [CachingReaderWorker 1]: SoundSourceMP3 - MP3 frame header | layer: 0 mode: 0 #channels: 1 #samples: 36 bitrate: 0 samplerate: 0 flags: "0x0000"
Warning [CachingReaderWorker 1]: SoundSourceMP3 - Recoverable MP3 header decoding error: lost synchronization
Warning [CachingReaderWorker 1]: SoundSourceMP3 - MP3 frame header | layer: 0 mode: 0 #channels: 1 #samples: 36 bitrate: 0 samplerate: 0 flags: "0x0000"
Debug [CachingReaderWorker 1]: SoundSourceMP3 - MP3 frame header | layer: 3 mode: 3 #channels: 2 #samples: 36 bitrate: 128000 samplerate: 44100 flags: "0x0088"
Debug [Main]: BaseTrackPlayerImpl::slotTrackLoaded
Warning [Main]: QPixmap::scaled: Pixmap is a null pixmap
Debug [AnalyzerQueue 1]: AnalyzerQueue - Analyzing "Soundtrack - Pumpkin And Honey Bunny - Dick Dale And His Del-Tones - Misirlou" "G:/ignacio/musica/pulp fiction soundtrack/Soundtrack - Pumpkin And Honey Bunny - Dick Dale And His Del-Tones - Misirlou.mp3"
Debug [Main]: WSpinny::slotCoverFound WSpinny(0x1d7fa767e90, name = "SpinnySingletonWithCover[Channel1]")  "CoverInfoRelative(NONE,GUESSED,,0x0)" QSize(0, 0)
Warning [Main]: QPixmap::scaled: Pixmap is a null pixmap
Debug [AnalyzerQueue 1]: SoundSourceProxy - Opening file "file:///G:/ignacio/musica/pulp fiction soundtrack/Soundtrack - Pumpkin And Honey Bunny - Dick Dale And His Del-Tones - Misirlou.mp3" with provider "MAD: MPEG Audio Decoder" using mode Strict
Debug [Main]: WSpinny::slotCoverFound WSpinny(0x1d7830117c0, name = "SpinnySingletonNoCover[Channel1]")  "CoverInfoRelative(NONE,GUESSED,,0x0)" QSize(0, 0)
Warning [Main]: QPixmap::scaled: Pixmap is a null pixmap
Debug [Main]: WCoverArt::slotCoverFound WCoverArt(0x1d78301fa70, name = "DeckCoverArt")  "CoverInfoRelative(NONE,GUESSED,,0x0)" QSize(0, 0)
Debug [AnalyzerQueue 1]: SoundSourceMP3 - MP3 frame header | layer: 0 mode: 0 #channels: 1 #samples: 36 bitrate: 0 samplerate: 0 flags: "0x0000"
Debug [AnalyzerQueue 1]: SoundSourceMP3 - MP3 frame header | layer: 0 mode: 0 #channels: 1 #samples: 36 bitrate: 0 samplerate: 0 flags: "0x0000"
Warning [AnalyzerQueue 1]: SoundSourceMP3 - Recoverable MP3 header decoding error: lost synchronization
Warning [AnalyzerQueue 1]: SoundSourceMP3 - MP3 frame header | layer: 0 mode: 0 #channels: 1 #samples: 36 bitrate: 0 samplerate: 0 flags: "0x0000"
Debug [AnalyzerQueue 1]: SoundSourceMP3 - MP3 frame header | layer: 3 mode: 3 #channels: 2 #samples: 36 bitrate: 128000 samplerate: 44100 flags: "0x0088"
Debug [AnalyzerQueue 1]: AnalysisDAO fetched 2 analyses, 1142191 bytes for track 253 in 60 ms
Debug [AnalyzerQueue 1]: Reading waveform from byte array: allSignalSize 132504 visualSampleRate 441 audioVisualRatio 100
Debug [AnalyzerQueue 1]: Reading waveform from byte array: allSignalSize 3842 visualSampleRate 12.7804 audioVisualRatio 3450.6
Debug [AnalyzerQueue 1]: AnalyzerWaveform - loadStored - Stored waveform loaded
Debug [AnalyzerQueue 1]: Beat calculation skips analyzing because the track has a BPM computed by a previous Mixxx version and user preferences indicate we should not change it.
Debug [AnalyzerQueue 1]: Beat calculation will not start
Debug [AnalyzerQueue 1]: Keys version/sub-version unchanged since previous analysis. Not analyzing.
Debug [AnalyzerQueue 1]: Key calculation will not start.
Debug [AnalyzerQueue 1]: AnalyzerQueue - Skipping track analysis because no analyzer initialized.
Debug [Main]: Committing transaction on "MIXXX-1" result: true
Debug [Main]: SoundManager::setupDevices()
Debug [Main]: SoundDevicePortAudio::open() "SoundDeviceId(CMD Studio ASIO, \n)"
Debug [Main]: framesPerBuffer: 64
Debug [Main]: Requested sample rate:  44100 Hz, latency: 1.45125 ms
Debug [Main]: Output channels: 2 | Input channels: 0
Debug [Main]: Opening stream with id 10
Debug [Main]: Opened PortAudio stream successfully... starting
Debug [Main]: PortAudio: Started stream successfully
Debug [Main]:    Actual sample rate:  44100 Hz, latency: 33.1519 ms
Debug [Main]: SoundDeviceNetwork - open: "Network stream"
Debug [Main]: framesPerBuffer: 64
Debug [Main]: Requested sample rate:  44100 Hz, latency: 1451247 ns
Debug [Main]: Using "CMD Studio ASIO" as output sound device clock reference
Debug [Main]: 2 output sound devices opened
Debug [Main]: 0 input sound devices opened
Debug []: SSE: Enabling denormals to zero mode
Debug []: SSE: Enabling flush to zero mode
Debug []: Denormals to zero mode is working
Debug [Main]: DlgPrefVinyl::Apply
Debug [Main]: in VinylGainSlotApply() with gain: 0 dB

Continues here:

Debug [Controller]: ControllerManager::getControllerList
Debug [Controller]: Saving preset for "4- CMD Studio 2a" to "C:/Users/Oripotosoft/AppData/Local/Mixxx/controllers/4-_CMD_Studio_2a.midi.xml"
Debug [Controller]: writing script block for "Behringer-CMDStudio2a-scripts.1.js"
Debug [Main]: Recordings path was empty in dialog
Debug [Main]: Setting input delegate for column 0 QStyledItemDelegate(0x1d78fe4fe10)
Debug [Main]: Setting input delegate for column 1 QStyledItemDelegate(0x1d78fe4fe30)
Debug [Main]: Setting input delegate for column 2 QStyledItemDelegate(0x1d78fe4ffd0)
Debug [Main]: Setting input delegate for column 3 MidiOptionsDelegate(0x1d78fe50010)
Debug [Main]: Setting input delegate for column 4 ControlDelegate(0x1d793676d30)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 0 QStyledItemDelegate(0x1d799661a70)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 1 QStyledItemDelegate(0x1d7996619d0)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 2 QStyledItemDelegate(0x1d799661bb0)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 3 QStyledItemDelegate(0x1d799661af0)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 4 QStyledItemDelegate(0x1d799662050)
Debug [Main]: Setting output delegate for column 5 ControlDelegate(0x1d7983d1e50)
Warning [Main]: "EffectParameter(Graves)" WARNING: Value was outside of limits, clamped.
Warning [Main]: "EffectParameter(Graves)" WARNING: Value was outside of limits, clamped.
Warning [Main]: "EffectParameter(Medios)" WARNING: Value was outside of limits, clamped.
Warning [Main]: "EffectParameter(Medios)" WARNING: Value was outside of limits, clamped.
Warning [Main]: "EffectParameter(Agudos)" WARNING: Value was outside of limits, clamped.
Warning [Main]: "EffectParameter(Agudos)" WARNING: Value was outside of limits, clamped.
Debug [Main]: screensaver uninhibited
Debug [Main]: Destroying MixxxMainWindow
Debug [Main]: 0 ms saving configuration
Debug [Main]: 1 ms deleting skin
Debug [Main]: ~DlgAutoDJ()
Debug [Main]: 909 ms deleting menubar
Debug [Main]: 912 ms deleting SoundManager
Debug [Main]: 1045 ms deleting ControllerManager
Debug [Controller]: Controller polling stopped.
Debug [Controller]: Deleting PortMIDI devices...
Debug [Controller]: ControllerEngine shutting down...
Debug [Controller]: Deleting HSS1394 devices...
Debug [Controller]: Deleting HID devices...
Debug [Main]: 1426 ms deleting VinylControlManager
Debug [Main]: ~CoverArtCache()
Debug [Main]: 1427 ms deleting PlayerManager
Debug [AnalyzerQueue 1]: AnalyzerQueue - Exiting thread
Debug [Main]: AnalyzerWaveform - ~AnalyzerWaveform():
Debug [Main]: 1430746000 ns deactivating GlobalTrackCache
Debug [Main]: TrackDAO: Saving track 253 "G:/ignacio/musica/pulp fiction soundtrack/Soundtrack - Pumpkin And Honey Bunny - Dick Dale And His Del-Tones - Misirlou.mp3"
Debug [Main]: TrackDAO: Updating track in database 253 "G:/ignacio/musica/pulp fiction soundtrack/Soundtrack - Pumpkin And Honey Bunny - Dick Dale And His Del-Tones - Misirlou.mp3"
Debug [Main]: BaseTrackCache(0x1d7eb69d490) updateIndexWithQuery took 0 ms
Debug [Main]: 1557 ms deleting Library
Debug [Main]: Wait to finish browser background thread
Debug [Main]: Browser background thread terminated!
Info [Main]: Library - Disconnecting database
Debug [Main]: TrackDAO::finish()
Debug [Main]: Clearing played information for this session
Debug [Main]: Cleaning LibraryHashes/track_locations tables.
Debug [Main]: ~TrackDAO()
Debug [LibraryScanner 1]: LibraryScanner - Event loop stopped
Warning [LibraryScanner 1]: QSqlDatabasePrivate::removeDatabase: connection 'MIXXX-2' is still in use, all queries will cease to work.
Debug [LibraryScanner 1]: LibraryScanner - Exiting thread
Debug [Main]: ~TrackDAO()
Debug [Main]: 1626 ms closing database connection(s)
Debug [Main]: 1627 ms deleting RecordingManager
Debug [Main]: Delete RecordingManager
Debug [Main]: 1627 ms deleting BroadcastManager
Debug [Main]: DlgPrefBroadcast - broadcastEnabledChanged() 0
Debug [Main]: 1627 ms deleting EngineMaster
Debug [Main]: in ~EngineMaster()
Debug [Main]: 1737 ms deleting DlgPreferences
Debug [Main]: 1766 ms deleting EffectsManager
Debug [Main]: 1825 ms deleting SettingsManager
Debug [Main]: Mixxx shutdown complete with code 0

We might need to fix the allowed upload extensions.

The post doesn’t contain the whole log, but i see the initialization of the soundcard.
I see that Mixxx tries to use a latency of 1ms and the card provides a latency of 33ms. Probably the audio drivers have an application to change the ASIO latency and you should reduce it (next to Windows clock on the taskbar or in the applications menu)

1ms is probably also a bit on the edge. If you can change the ASIO latency, set it around 5ms. (That’s around 256 samples ,if the application shows it as samples instead of millisecons)
if you cannot, then your original value of 42 seems to be the nearer one.

Does it support attaching zip? Maybe then you could upload it

El dc., 15 jul. 2020 , 13:26, Nachobassman via Mixxx <mixxx@discoursemail.com> va escriure:

Thanks for the reply.

I think I copy/pasted the whole .log file, maybe I missed a few lines? Anyway, I’ll try to upload the file as a .zip.

About the 1 ms latency, yes in that moment I changed it to the lowest value just to check what would happen and because it crashed I shared that .log file, but I forgot the latency was like that, sorry. I normally have it in 23 ms (default value).

I’ll upload a new .log file with NORMAL setting so you could have a better look at it.

Here it is… this time it happened during the intro of the first song I played, haha. :smiley:

mixxx.zip (6.8 KB)

PS.
BTW, just to let you know. I’m a musician (I play bass, guitars, hand drums, etc…) and I use this HP laptop to record demos and song ideas using a Line 6 USB interface with Cubase as DAW and Reason. I don’t have any problem when recording, besides -once in a while- running out of HDD space.

TBH, I’m starting to think there may be a problem with the USB cable OR with the Behringer controller itself. Let’s see.

Edit and PS. 2:
Or could it be the CMD Studio 2a ASIO driver?

Sorry for the late reply, weekend :slight_smile:

I can’t see any error in the log. I see that before closing Mixxx, the soundcard is restarted, but I assume that you did it. I don’t think this can be triggered automatically in any way.

So, there is no explanation right now as to why that happens to you.

I added log to the list of allowed extensions for uploading.

1 Like

No I didn’t restart the card. I was playing music on Mixxx and it stopped after 30 sec. Then I closed the program, took the .log file and shared it here. :slight_smile:

Thanks for all the replies and help.

New .log file after another crash.

Cheers.

mixxx.log (42.0 KB)

Since it is happening repetitively and the log isn’t showing anything, could you start Mixxx with --logLevel debug ? ( that is, open a “cmd” console, go to Mixxx folder and run mixxx --logLevel debug )

1 Like

Sure, I’ll do it and post the .log back.

Hola,

Here is a .txt file from a debug run until sound stopped:
mixxx debug.txt (3.6 KB)

Cheers.

You didn’t write it correctly. The parameter is with two dashes, the first L is a capital L and also missing the “debug” word at the end.

C:\Program Files\Mixxx>mixxx.exe -loglevel

Desired:

C:\Program Files\Mixxx>mixxx.exe --logLevel debug

On the trace, this time it seems that it has problems with this mp3 file. It seems to be partially corrupted, or has some data that Mixxx interprets incorrectly ( some image or metadata that can fool the decoder).

Anyway, try again with the correct parameter

You are right, JosepMa, sorry for that.

Here it is with the right parameter:

First .txt with the debug UNTIL the crash happened: mixxx debug.txt (46.0 KB)

Second .txt file after I opened Preferences > Hardware menu, then clicked on Restore Defaults > Apply and music restarted when it stoped: mixxx debug 2.txt (3.5 KB)

Thank you for the patience. :slight_smile:

It stopped again after a couple more songs: mixxx debug 3.txt (12.9 KB)

Hope you could get anything out of this.

Thanks again.